Kurser / Arrangementer

EFTERÅRETS NØRKLECAFEER I ESBJERG

Efteråret banker for alvor på døren og med det også strikkesæsonen. I Flittiglise har vi glædet os meget til det lidt køligere vejr, så vi også kan begynde at finde de uldne klædningsstykker frem igen.

Vi har planlagt Nørklecafeer og en gang Julestrik. Og der er nu sat emner på hver enkelt Nørklecafe - se herunder. Medbring endelig også dit igangværende projekt, vi er som sædvanligt værter ved en kop kaffe/the samt lidt sødt dertil. Vi vil præsentere de seneste nyheder fra strikkeverdenen, give gode tips og tricks samt byde på inspiration til kommende projekter. Og vi hjælper dig naturligvis også helt som vanligt, hvis du er kørt fast i dit projekt og trænger til en lille håndsrækning. Prisen er 30kr for deltagelse, og der er som vanligt tilmelding på flittiglise.tilmeld{at}gmail.com , tlf 3073 9370 eller i butikken. 

Onsdag 23/10 kl. 18.30-21.30 - LETTISK FLETNING. Medbring 2 nøgler garn i forskellige farver samt en rundpind eller strømpepinde, som passer dertil. Prøven skal strikkes rundt!

Tirsdag 12/11 kl. 18.30-21.30 - RANUNCULUS. Den smukke model, som mange har set i butikkerne (og på Anne og undertegnede) er nem at strikke, men opskriften er på engelsk. Vi gennemgår denne aften opskriften, så du kan komme igang med at strikke den. Du køber selv opskriften på www.ravelry.com - og så oversætter vi sammen opskriften og gennemgår alle detaljer.

Onsdag 27/11 kl. 18.30-21.30 - STRIK EFTER ENGELSKE OPSKRIFTER. Vi tager igen emnet med de engelske opskrifter op - du får på denne aften mulighed for at lave et færdigt, lille produkt. Medbring pind nr 3 (rundpind eller strømpepinde). Vi udleverer garn og opskrift og vi gennemgår sammen opskriften.

Lørdag 7/12 kl. 13-16 - JULESTRIK.

VIKLEVÆRKER MED ASTRID SKIBSTED

TID OG STED OG PRIS: Tirsdag den 5/11 kl. 18.30-21.30 i Flittiglise, Torvegade 54, 6700 Esbjerg. 300kr pr deltager. Tilmelding på flittiglise.tilmeld{at}gmail.com eller på tlf 3073 9370.

Denne workshop handler om at arbejde med kompositioner i garn og materiale og udfordre vores farvemod og vores vaner. I fællesskab vil vi udvikle ideer til fremtidige håndarbejdsprojekter, og nogle af dine viklinger bliver til små billeder i sig selv.

Vi kigger på forskelligt inspirationsmateriale og arbejder med klassisk farvelære omsat til garn og tekstil. Med udgangspunkt i mine arbejdsmetoder og designprocesser, skal vi arbejde med skitsering i garn og masser af vikleprøver.

Garn har en helt særlig måde at indeholde farve på. Det er komplekst og spændende, fordi råmaterialet, måden hvorpå det er spundet og den tekstile struktur det indgår i, påvirker farven. Farve, garn og materiale er omdrejningspunktet for denne workshop.

Medbring gerne små garnrester af ALLE mulige kvaliteter - alt kan bruges. Flittiglise er som vanligt vært ved kaffe/the samt lidt sødt dertil.